На кафедрі харчових технологій відбулась VIIІ Міжнародна науково-практична конференція «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку харчової індустрії»

16 грудня на кафедрі харчових технологій Черкаського державного технологічного університету відбулась VIІI Міжнародна науково-практична конференція «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку харчової індустрії».

   Змістовність конференції передбачала доповіді на актуальні наукові та виробничі проблеми харчової промисловості. Дані доповіді викликали жваві професійні дискусії науковців.
   Відкривав конференцію  доктор технічних наук, професор, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Черкаського державного технологічного університету Фауре Еміль Віталійович.
   З вітальним словом до учасників конференції виступила Осипенкова Ірина Іванівна, кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри харчових технологій ЧДТУ.
   На пленарному засіданні виступали наступні науковці: Сухенко Владислав Юрійович, доктор технічних наук, дійсний член Академії технічних наук України, професор кафедри харчових технологій Черкаського державного технологічного університету (тема доповіді «Перспективні програми розвитку підприємств харчової галузі»); Макогін Віта Володимирівна, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ ДПС в Черкаській області (тема доповіді «Державний контроль за дотриманням законодавства на підприємствах харчової промисловості»); Чепурна Оксана Леонідівна, старший викладач кафедри харчових технологій Черкаського державного технологічного університету (тема доповіді «Розкриття потенціалу пивної дробини у виробництві функціональних харчових продуктів»).
   Також виступили студенти: Ребенок Євгеній, здобувач магістерського рівня вищої освіти, та Лізанець Ярослав, здобувач бакалаврського рівня вищої освіти кафедри харчових технологій Черкаського державного технологічного університету, з доповіддю на тему: «Нанотехнології у харчовій промисловості».
   Головною метою конференції було об’єднати науковців в обговоренні питань щодо актуальних шляхів розвитку харчової промисловості України.