Перейти до вмісту (натисніть Enter)
Кафедра харчових технологій
department of food technologies

Кафедра харчових технологій

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 "Харчові технології"за освітніми рівнями:«Бакалавр» освітня програма «Харчові технології та інженерія»,«Магістр» освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

  • Новини
  • Кафедра
    • Склад кафедри
    • Історія кафедри
    • Нормативні документи
      • Положення про кафедру
      • Стандарти вищої освіти
      • Освітні програми та навчальні плани
      • Накази ЧДТУ
    • Стажування та підвищення кваліфікації
    • Матеріально-технічна база
      • Матеріально-технічна база ЧДТУ
      • Інформаційне забезпечення
      • Аудиторно-лабораторний фонд
    • Зовнішні зв’язки
      • План проведення занять з роботодавцями
    • Асоціація випускників
      • Випускники спеціальності
  • Здобувачу вищої освіти
    • Графік прийому академічної заборгованості
    • Бакалаврський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Курсові проекти/роботи БР
      • Практична підготовка БР
      • Атестація БР
    • Магістерський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
      • Курсові проекти/роботи магістерського рівня
      • Практична підготовка магістерського рівня
      • Атестація магістерського рівня
    • Освітньо-науковий рівень
      • Програми освітніх компонентів освітньо-наукового рівня
    • Дистанційне навчання
    • Вибіркові дисципліни
    • Академічна мобільність
      • Участь ЗВО в програмах АМ
    • Академічна доброчесність
    • Неформальна освіта
    • Корисні посилання
  • Вступнику
    • Випускникам шкіл
  • Випускникам
    • Сертифікати про акредитацію
    • Навчальні/робочі плани
    • Дисципліни
      • 181 – Харчові технології
    • Молодшим спеціалістам
    • Вступ до магістратури
  • Наукова діяльність
    • Наукові теми та проєкти
    • Наукові здобутки викладачів
    • Наукові здобутки здобувачів
    • Конференції, олімпіади, конкурси
      • Монографії
    • Науковий гурток
    • Науковий семінар
    • Методичний семінар
  • Акредитація освітніх програм
    • Громадське обговорення ОПП
      • Освітньо-професійна програма 181 Магістерський рівень
      • Освітньо-професійна програма 181 Бакалаврський рівень
    • Освітні програми та навчальні плани
    • Програми навчальних дисциплін
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
    • Кадрове забезпечення освітньої програми
    • Моніторинг освітніх програмах
  • Рецензії та відгуки стейкхолдерів
    • Рецензія на освітні програми
  • Робота експертних груп НАЗЯВО
    • Акредитація ОП рівня магістр
    • Акредитація ОП рівня бакалавр
  • Анкетування
    • Анкетування здобувачів вищої освіти
    • Анкетування роботодавців
    • Анкетування випускників

Кафедра харчових технологій

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 "Харчові технології"за освітніми рівнями:«Бакалавр» освітня програма «Харчові технології та інженерія»,«Магістр» освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ CHERKASY STATE TECHNOLOGICAL UNIVERSITY
Кафедра харчових технологій department of food technologies
Факультет технологій, будівництва та раціонального природокористування Faculty of Technologies, Construction and Rational Nature Management
  • Новини
  • Кафедра
    • Склад кафедри
    • Історія кафедри
    • Нормативні документи
      • Положення про кафедру
      • Стандарти вищої освіти
      • Освітні програми та навчальні плани
      • Накази ЧДТУ
    • Стажування та підвищення кваліфікації
    • Матеріально-технічна база
      • Матеріально-технічна база ЧДТУ
      • Інформаційне забезпечення
      • Аудиторно-лабораторний фонд
    • Зовнішні зв’язки
      • План проведення занять з роботодавцями
    • Асоціація випускників
      • Випускники спеціальності
  • Здобувачу вищої освіти
    • Графік прийому академічної заборгованості
    • Бакалаврський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Курсові проекти/роботи БР
      • Практична підготовка БР
      • Атестація БР
    • Магістерський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
      • Курсові проекти/роботи магістерського рівня
      • Практична підготовка магістерського рівня
      • Атестація магістерського рівня
    • Освітньо-науковий рівень
      • Програми освітніх компонентів освітньо-наукового рівня
    • Дистанційне навчання
    • Вибіркові дисципліни
    • Академічна мобільність
      • Участь ЗВО в програмах АМ
    • Академічна доброчесність
    • Неформальна освіта
    • Корисні посилання
  • Вступнику
    • Випускникам шкіл
  • Випускникам
    • Сертифікати про акредитацію
    • Навчальні/робочі плани
    • Дисципліни
      • 181 – Харчові технології
    • Молодшим спеціалістам
    • Вступ до магістратури
  • Наукова діяльність
    • Наукові теми та проєкти
    • Наукові здобутки викладачів
    • Наукові здобутки здобувачів
    • Конференції, олімпіади, конкурси
      • Монографії
    • Науковий гурток
    • Науковий семінар
    • Методичний семінар
  • Акредитація освітніх програм
    • Громадське обговорення ОПП
      • Освітньо-професійна програма 181 Магістерський рівень
      • Освітньо-професійна програма 181 Бакалаврський рівень
    • Освітні програми та навчальні плани
    • Програми навчальних дисциплін
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
    • Кадрове забезпечення освітньої програми
    • Моніторинг освітніх програмах
  • Рецензії та відгуки стейкхолдерів
    • Рецензія на освітні програми
  • Робота експертних груп НАЗЯВО
    • Акредитація ОП рівня магістр
    • Акредитація ОП рівня бакалавр
  • Анкетування
    • Анкетування здобувачів вищої освіти
    • Анкетування роботодавців
    • Анкетування випускників

Програми освітніх компонентів магістерського рівня

2024-2025 навчальний рік
2023-2024 навчальний рік
2022-2023 навчальний рік 2021-2022 навчальний рік
2024-2025 навчальний рік

Обов’язкові дисципліни

Цикл загальної підготовки

Назва дисципліни

Робоча програмаСилабус навчальної дисципліни 

• Поглиблення вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням

РП ПВІМПСС ПВІМПС 

• Методологія розробки інноваційних патентоспроможних рішень 

РП МРІПР

С МРІПР

 

Цикл професійної підготовки

• Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства

РП ІТПБіВ

С ІТПБіВ

 

• Інноваційні технології борошняних, хлібобулочних та кондитерських продуктів

РП ІТБХКПС ІТБХКП 

• Інноваційні технології м’ясних продуктів

РП ІТМПС ІТМП 

• Інноваційні технології молочних продуктів

РП ІТМолПС ІТМолП 

• Міжнародні системи управління безпечністю харчових продуктів

РП МСУБХПС МСУБХП 

• Вплив сучасних технічних засобів на вихід і якість харчової продукції

РП ВСТЗС ВСТЗ 

• Основи наукових досліджень та інтелектуальна власність 
(група МТБВ-403)
(група МТБВ-303)

РП ОНДтаІВ
РП ОНДтаІВ

С ОНДтаІВ
С ОНДтаІВ

 

• Перспективні програми розвитку підприємств харчової галузі
(група 403)
(група 303)

С ППРПХГ

С ППРПХГ

С ППРПХГ
С ППРПХГ 

 

• Математичне моделювання та інформаційні технології в наукових дослідженнях галузі

РП ММІТНДГС ММІТНДГ 

Вибіркові дисципліни

Цикл загальної підготовки

• Методологія і організація наукових досліджень та методика викладання у вищій школіРП МОНДС МОНД 
• Управління персоналом в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі та підприємствах харчової галузіРП УПС УП 

Цикл професійної підготовки

• Біотехнології харчових виробництвРП БХВС БХВ 
• Інноваційні технології харчової продукції функціонального призначенняРП ІТХПФПС ІТХПФП 
• Ресурсозберігаючі технології харчових виробництвРП РТХВС РТХВ 
• Перспективні технології виробництва алкогольних та безалкогольних напоївРП ПТВАБНС ПТВАБН 

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА

Назва дисципліниРобоча програмаСилабус навчальної дисципліни 
• Виробнича практика

РП ВП
РП ПП

С ВП 
• Переддипломна практикаС ПП 
2023-2024 навчальний рік

Обов’язкові дисципліни

Цикл загальної підготовки

Назва дисципліни

Навчальна програмаРобоча програмаСилабус навчальної дисципліни

• Ділова державна та іноземна мова

НП ІМПСРП ІМПСС ІМПС

• Методологія розробки інноваційних патентоспроможних рішень 

НП МРІПР

РП МРІПР

С МРШПР

Цикл професійної підготовки

• Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства

НП ІТПБіВ

РП ІТПБіВ

С ІТПБіВ

• Інноваційні технології борошняних, хлібобулочних та кондитерських продуктів

НП ІТБХКП

РП ІТБХКП

С ІТБХКП

• Інноваційні технології м’ясних продуктів

НП ІТМП

РП ІТМП

С ІТМП

• Інноваційні технології молочних продуктів

НП ІТМолП

РП ІТМолП

С ІТМолП

• Міжнародні системи управління безпечністю харчових продуктів

НП МСУБХП

РП МСУБХП

С МСУБХП

• Вплив сучасних технічних засобів на вихід і якість харчової продукції

НП ВСТЗ

РП ВСТЗ

С ВСТЗ

• Основи наукових досліджень та інтелектуальна власність

НП ОСДтаІВ

—С ОСДтаІВ

• Перспективні програми розвитку підприємств харчової галузі

НП ППРПХГ

—С ППРПХГ

• Математичне моделювання та інформаційні технології в наукових дослідженнях галузі

—

РП ММІТНДГ

С ММІТНДГ

Вибіркові дисципліни

Цикл загальної підготовки

• Методологія і організація наукових досліджень та методика викладання у вищій школі—РП МОНД 
• Управління персоналом в туризмі та готельно-ресторанному бізнесі та підприємствах харчової галузі—РП УП 

Цикл професійної підготовки

• Біотехнології харчових виробництвНП БХВРП БХВ 
• Інноваційні технології харчової продукції функціонального призначенняНП ІТХПФПРП ІТХПФП 
• Ресурсозберігаючі технології харчових виробництвНП РТХВРП РТХВ 
• Перспективні технології виробництва алкогольних та безалкогольних напоївНП ПТВАБНРП ПТВАБН 

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА

Назва дисципліниНавчальна програмаРобоча програмаСилабус навчальної дисципліни
• Виробнича практика

НП НПП

РП ВПС ВП
• Переддипломна практика–С ПП
2022-2023 навчальний рік 2021-2022 навчальний рік

ОБОВ’ЯЗКОВІ ДИСЦИПЛІНИ

Назва дисципліни

Навчальна програма

Робоча програма

Силабус навчальної дисципліни

Цикл загальної підготовки

• Ділова іноземна мова   
• Охорона праці в галузі   

Цикл професійної підготовки

• Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробстваНП ІТПРВ  
• Фізико-хімічні методи дослідження якості харчових продуктівНП ФХМДЯХП  
•Перспективні технологічні процеси в бродильній промисловості   
•Експертиза харчових продуктівНП ЕХП  
• Дослідницький практикум за виборомНП ДПВ  
• Оптимізація технологічних процесів виробництва продуктів бродіння і виноробства

НП ОТПВПБВ

 

 

• Біотехнологічні процеси у технології продуктів бродіння і виноробства

НП БПТПБВ

 

 

• Технології продуктів бродіння функціонального призначенняНП ТПБФП  
ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  • +380(95)-899-76-81
  • [email protected]
  • 8.00-17.00
  • 18006, м.Черкаси, бульв. Шевченка 333, 10 корпус, кім. 307,

© ЧДТУ, 2025