Перейти до вмісту (натисніть Enter)
Кафедра харчових технологій
department of food technologies

Кафедра харчових технологій

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 "Харчові технології"за освітніми рівнями:«Бакалавр» освітня програма «Харчові технології та інженерія»,«Магістр» освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

  • Новини
  • Про кафедру
    • Історія кафедри
    • Склад кафедри
    • Освітні програми
    • Навчальні/робочі плани
    • Забезпечення
      • Інформаційне забезпечення
      • Аудиторно-лабораторний фонд
    • Дисципліни
      • 181 – Харчові технології
    • Випускники кафедри
      • Випускники спеціальності
      • ТОП – випускники
    • Зовнішні зв’язки
    • Методичний семінар
  • Вступнику
    • Випускникам шкіл
    • Молодшим спеціалістам
    • Вступ до магістратури
  • Студенту
    • Студентський актив
    • Куратори академічних груп
    • Графік навчального процесу
    • Розклад аудиторних занять
    • Графік консультацій викладачів
    • Дистанційне навчання
    • Вибіркові дисципліни
    • Практика
      • Програма практики
      • Бази практики
      • Керівники практики
      • Документація для проходження практики
    • Дипломування
      • Теми дипломів
        • Перевірка на плагіат
      • Методичні рекомендації
      • Графік організації дипломування
    • Навчальні, наукові та прикладні здобутки студентів
  • Наукова діяльність
    • Науково-дослідні роботи
    • Конференції
    • Монографії
    • Науковий семінар
    • Періодичні видання
  • Роботодавцям
    • Проекти змін в освітніх програмах
    • Пропозиції роботодавців
    • Грантові програми викладачам
  • Зворотній зв’язок
    • Анкетування
      • Анкетування студентів
      • Анкетування роботодавців
      • Анкетування викладачів
    • ЗМІ про кафедру
    • Роботодавці про кафедру
    • Випускники про кафедру
  • Ліцензування та акредитація

Кафедра харчових технологій

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 "Харчові технології"за освітніми рівнями:«Бакалавр» освітня програма «Харчові технології та інженерія»,«Магістр» освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ CHERKASY STATE TECHNOLOGICAL UNIVERSITY
Кафедра харчових технологій department of food technologies
Факультет технологій, будівництва та раціонального природокористування Faculty of Technologies, Construction and Rational Nature Management
  • Новини
  • Про кафедру
    • Історія кафедри
    • Склад кафедри
    • Освітні програми
    • Навчальні/робочі плани
    • Забезпечення
      • Інформаційне забезпечення
      • Аудиторно-лабораторний фонд
    • Дисципліни
      • 181 – Харчові технології
    • Випускники кафедри
      • Випускники спеціальності
      • ТОП – випускники
    • Зовнішні зв’язки
    • Методичний семінар
  • Вступнику
    • Випускникам шкіл
    • Молодшим спеціалістам
    • Вступ до магістратури
  • Студенту
    • Студентський актив
    • Куратори академічних груп
    • Графік навчального процесу
    • Розклад аудиторних занять
    • Графік консультацій викладачів
    • Дистанційне навчання
    • Вибіркові дисципліни
    • Практика
      • Програма практики
      • Бази практики
      • Керівники практики
      • Документація для проходження практики
    • Дипломування
      • Теми дипломів
        • Перевірка на плагіат
      • Методичні рекомендації
      • Графік організації дипломування
    • Навчальні, наукові та прикладні здобутки студентів
  • Наукова діяльність
    • Науково-дослідні роботи
    • Конференції
    • Монографії
    • Науковий семінар
    • Періодичні видання
  • Роботодавцям
    • Проекти змін в освітніх програмах
    • Пропозиції роботодавців
    • Грантові програми викладачам
  • Зворотній зв’язок
    • Анкетування
      • Анкетування студентів
      • Анкетування роботодавців
      • Анкетування викладачів
    • ЗМІ про кафедру
    • Роботодавці про кафедру
    • Випускники про кафедру
  • Ліцензування та акредитація

Вступнику

181 – Харчові технології
181 – Харчові технології

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців 

галузі знань 18 «Виробництво та технології»   

спеціальності 181 “Харчові технології”

за освітніми рівнями:

«Бакалавр»

освітніми програми:

 «Харчові технології та інженерія»,

«Технологічна експертиза та безпечність харчових продуктів».

  • Кваліфікація: бакалавр з харчових технологій
  • Термін навчання – 3 роки 10 місяців
  • Форма навчання: денна, заочна

ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ ЗНО:

  1. Укр.мова або Укр.мова і література;
  2. Математика;
  3. Іноземна мова або історія України або біологія або географія або хімія або фізика. 

 

«Бакалавр» ( зі скороченим терміном навчання)

освітня програма «Харчові технології та інженерія»,

  • Кваліфікація: бакалавр з харчових технологій
  • Термін навчання – 1 рік 10 місяців
  • Форма навчання: денна, заочна

ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ ЗНО:

За кошти державного бюджету:
1.Укр.мова або Укр.мова і література (ЗНО);
2. Математика (ЗНО);
3.Фаховий іспит.

За кошти фізичних та юридичних осіб (контракт):
1. Укр.мова або Укр.мова і література (ЗНО);

2. Математика або Іноземна мова або історія України або біологія або географія або хімія або фізика (ЗНО).
3. Фаховий іспит.

 

 «Магістр»

освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

  • Кваліфікація: магістр з харчових технологій
  • Термін навчання – 1 рік 5 місяців
  • Форма навчання: денна, заочна

ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ ЄВІ:

1. Іноземна мова (ЄВІ);
2.
Фаховий іспит.

Професійні перспективи

Фахівці можуть працювати на підприємствах харчової та переробної промисловості з виробництва харчової продукції на посадах головного-технолога, головного інженера з якості, інженера зі стандартизації, майстра виробничої дільниці, інженера-лаборанта, начальника зміни, начальника відділу стандартизації, майстра виробничого навчання, завідувача виробничої лабораторії, мікробіолога, а також на підприємствах ресторанного господарства.

Під час навчання студенти отримують знання в сферах:

  • Хімічних основ харчових технологій: неорганічна, органічна, фізична, колоїдна, аналітична, харчова хімія;
  • Технології харчових продуктів: води, зерна, молока, м’яса і риби, цукру, консервування, хліба, олії жирової;
  • Технології продуктів бродіння: солоду, пива і безалкогольних напоїв, спирту та лікеро-горілчаних напоїв, вина;
  • Мікробіології: технічної, харчової галузі;
  • Технологічне обладнання та компонування виробничих схем, комп’ютерне опрацювання обладнання та компонування;
  • Закордонне стажування на провідних підприємствах харчової промисловості;
  • Щорічне проходження практики на Українських підприємствах харчової промисловості.
ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  • +380(95)-899-76-81
  • [email protected]
  • 8.00-17.00
  • 18006, м.Черкаси, бульв. Шевченка 333, 10 корпус, кім. 307,

© ЧДТУ, 2023