Навчальні дисципліни вільного вибору – це дисципліни, вибір та вивчення яких здобувачу вищої освіти створює умови для поглиблення професійних знань в межах обраної спеціальності (освітньої програми) та здобуття додаткових фундаментальних, природничо-наукових, мовних, загально-економічних, професійно-практичних компетентностей.
Здобувачі вищої освіти мають самостійно вибрати будь-які дисципліни із наведеного Переліку вибіркових дисциплін.
Запис здобувачів на вивчення НДВВ відбувається через мобільний застосунок «Студент ЧДТУ» та інформаційно-аналітичну систему підтримки освітньої діяльності ЧДТУ.
У виняткових випадках (з дозволу декана факультету) допускається прийом заяв на вивчення НДВВ у паперовій формі. Паперова заява подається до деканату факультету, на якому навчається здобувач вищої освіти.
Перелік НДВВ запропонований кафедрою
Бакалаврський рівень
- Харчова хімія
- Хімія та біохімія харчових продуктів
- Основи теплообмінних процесів харчових виробництв
- Теплотехніка з основами кріогенних технологій
- Основи сенсорного аналізу
- Хімія смаку, запаху та кольору
- Інженерна та комп'ютерна графіка в п/з AutoCAD
- Інженерна та комп'ютерна графіка
- Екологія харчових виробництв
- Промислова екологія переробних підприємств
- Пакувальні матеріали та їх фізико-хімічні властивості
- Товарознавство пакувальних матеріалів і тари
- Технологія екстрактів і напоїв
- Технологія напоїв з плодово-ягідної сировини
- Технологія харчових продуктів функціонального призначення
- Технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення
- Технохімічний контроль виробництва
- Методи контролю харчових виробництв
Магістерський рівень
- Методологія і організація наукових досліджень та методика викладання у вищій школі
- Ресурсозберігаючі технології харчових виробництв
- Перспективні технології виробництва алкогольних та безалкогольних напоїв
- Біотехнології харчових виробництв
- Інноваційні технології харчової продукції функціонального призначення