Перейти до вмісту (натисніть Enter)
Кафедра харчових технологій
department of food technologies

Кафедра харчових технологій

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 "Харчові технології"за освітніми рівнями:«Бакалавр» освітня програма «Харчові технології та інженерія»,«Магістр» освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

  • Новини
  • Кафедра
    • Склад кафедри
    • Історія кафедри
    • Нормативні документи
      • Положення про кафедру
      • Стандарти вищої освіти
      • Освітні програми та навчальні плани
      • Накази ЧДТУ
    • Стажування та підвищення кваліфікації
    • Матеріально-технічна база
      • Матеріально-технічна база ЧДТУ
      • Інформаційне забезпечення
      • Аудиторно-лабораторний фонд
    • Зовнішні зв’язки
      • План проведення занять з роботодавцями
    • Асоціація випускників
      • Випускники спеціальності
  • Здобувачу вищої освіти
    • Графік прийому академічної заборгованості
    • Бакалаврський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Курсові проекти/роботи БР
      • Практична підготовка БР
      • Атестація БР
    • Магістерський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
      • Курсові проекти/роботи магістерського рівня
      • Практична підготовка магістерського рівня
      • Атестація магістерського рівня
    • Освітньо-науковий рівень
      • Програми освітніх компонентів освітньо-наукового рівня
    • Дистанційне навчання
    • Вибіркові дисципліни
    • Академічна мобільність
      • Участь ЗВО в програмах АМ
    • Академічна доброчесність
    • Неформальна освіта
    • Корисні посилання
  • Вступнику
    • Випускникам шкіл
  • Випускникам
    • Сертифікати про акредитацію
    • Навчальні/робочі плани
    • Дисципліни
      • 181 – Харчові технології
    • Молодшим спеціалістам
    • Вступ до магістратури
  • Наукова діяльність
    • Наукові теми та проєкти
    • Наукові здобутки викладачів
    • Наукові здобутки здобувачів
    • Конференції, олімпіади, конкурси
      • Монографії
    • Науковий гурток
    • Науковий семінар
    • Методичний семінар
  • Акредитація освітніх програм
    • Громадське обговорення ОПП
      • Освітньо-професійна програма 181 Магістерський рівень
      • Освітньо-професійна програма 181 Бакалаврський рівень
    • Освітні програми та навчальні плани
    • Програми навчальних дисциплін
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
    • Кадрове забезпечення освітньої програми
    • Моніторинг освітніх програмах
  • Рецензії та відгуки стейкхолдерів
    • Рецензія на освітні програми
  • Робота експертних груп НАЗЯВО
    • Акредитація ОП рівня магістр
    • Акредитація ОП рівня бакалавр
  • Анкетування
    • Анкетування здобувачів вищої освіти
    • Анкетування роботодавців
    • Анкетування випускників

Кафедра харчових технологій

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 "Харчові технології"за освітніми рівнями:«Бакалавр» освітня програма «Харчові технології та інженерія»,«Магістр» освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ CHERKASY STATE TECHNOLOGICAL UNIVERSITY
Кафедра харчових технологій department of food technologies
Факультет технологій, будівництва та раціонального природокористування Faculty of Technologies, Construction and Rational Nature Management
  • Новини
  • Кафедра
    • Склад кафедри
    • Історія кафедри
    • Нормативні документи
      • Положення про кафедру
      • Стандарти вищої освіти
      • Освітні програми та навчальні плани
      • Накази ЧДТУ
    • Стажування та підвищення кваліфікації
    • Матеріально-технічна база
      • Матеріально-технічна база ЧДТУ
      • Інформаційне забезпечення
      • Аудиторно-лабораторний фонд
    • Зовнішні зв’язки
      • План проведення занять з роботодавцями
    • Асоціація випускників
      • Випускники спеціальності
  • Здобувачу вищої освіти
    • Графік прийому академічної заборгованості
    • Бакалаврський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Курсові проекти/роботи БР
      • Практична підготовка БР
      • Атестація БР
    • Магістерський освітній рівень
      • Графік консультації викладачів
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
      • Курсові проекти/роботи магістерського рівня
      • Практична підготовка магістерського рівня
      • Атестація магістерського рівня
    • Освітньо-науковий рівень
      • Програми освітніх компонентів освітньо-наукового рівня
    • Дистанційне навчання
    • Вибіркові дисципліни
    • Академічна мобільність
      • Участь ЗВО в програмах АМ
    • Академічна доброчесність
    • Неформальна освіта
    • Корисні посилання
  • Вступнику
    • Випускникам шкіл
  • Випускникам
    • Сертифікати про акредитацію
    • Навчальні/робочі плани
    • Дисципліни
      • 181 – Харчові технології
    • Молодшим спеціалістам
    • Вступ до магістратури
  • Наукова діяльність
    • Наукові теми та проєкти
    • Наукові здобутки викладачів
    • Наукові здобутки здобувачів
    • Конференції, олімпіади, конкурси
      • Монографії
    • Науковий гурток
    • Науковий семінар
    • Методичний семінар
  • Акредитація освітніх програм
    • Громадське обговорення ОПП
      • Освітньо-професійна програма 181 Магістерський рівень
      • Освітньо-професійна програма 181 Бакалаврський рівень
    • Освітні програми та навчальні плани
    • Програми навчальних дисциплін
      • Програми освітніх компонентів бакалаврського рівня
      • Програми освітніх компонентів магістерського рівня
    • Кадрове забезпечення освітньої програми
    • Моніторинг освітніх програмах
  • Рецензії та відгуки стейкхолдерів
    • Рецензія на освітні програми
  • Робота експертних груп НАЗЯВО
    • Акредитація ОП рівня магістр
    • Акредитація ОП рівня бакалавр
  • Анкетування
    • Анкетування здобувачів вищої освіти
    • Анкетування роботодавців
    • Анкетування випускників

Вступнику

181 – Харчові технології
181 – Харчові технології

Кафедра харчових технологій проводить підготовку фахівців 

галузі знань 18 «Виробництво та технології»   

спеціальності 181 “Харчові технології”

за освітніми рівнями:

«Бакалавр»

освітніми програми:

 «Харчові технології та інженерія»,

«Технологічна експертиза та безпечність харчових продуктів».

  • Кваліфікація: бакалавр з харчових технологій
  • Термін навчання – 3 роки 10 місяців
  • Форма навчання: денна, заочна

ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ ЗНО:

  1. Укр.мова або Укр.мова і література;
  2. Математика;
  3. Іноземна мова або історія України або біологія або географія або хімія або фізика. 

 

«Бакалавр» ( зі скороченим терміном навчання)

освітня програма «Харчові технології та інженерія»,

  • Кваліфікація: бакалавр з харчових технологій
  • Термін навчання – 1 рік 10 місяців
  • Форма навчання: денна, заочна

ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ ЗНО:

За кошти державного бюджету:
1.Укр.мова або Укр.мова і література (ЗНО);
2. Математика (ЗНО);
3.Фаховий іспит.

За кошти фізичних та юридичних осіб (контракт):
1. Укр.мова або Укр.мова і література (ЗНО);

2. Математика або Іноземна мова або історія України або біологія або географія або хімія або фізика (ЗНО).
3. Фаховий іспит.

 

 «Магістр»

освітня програма «Технології продуктів бродіння та виноробства».

  • Кваліфікація: магістр з харчових технологій
  • Термін навчання – 1 рік 5 місяців
  • Форма навчання: денна, заочна

ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ ЄВІ:

1. Іноземна мова (ЄВІ);
2.
Фаховий іспит.

Професійні перспективи

Фахівці можуть працювати на підприємствах харчової та переробної промисловості з виробництва харчової продукції на посадах головного-технолога, головного інженера з якості, інженера зі стандартизації, майстра виробничої дільниці, інженера-лаборанта, начальника зміни, начальника відділу стандартизації, майстра виробничого навчання, завідувача виробничої лабораторії, мікробіолога, а також на підприємствах ресторанного господарства.

Під час навчання студенти отримують знання в сферах:

  • Хімічних основ харчових технологій: неорганічна, органічна, фізична, колоїдна, аналітична, харчова хімія;
  • Технології харчових продуктів: води, зерна, молока, м’яса і риби, цукру, консервування, хліба, олії жирової;
  • Технології продуктів бродіння: солоду, пива і безалкогольних напоїв, спирту та лікеро-горілчаних напоїв, вина;
  • Мікробіології: технічної, харчової галузі;
  • Технологічне обладнання та компонування виробничих схем, комп’ютерне опрацювання обладнання та компонування;
  • Закордонне стажування на провідних підприємствах харчової промисловості;
  • Щорічне проходження практики на Українських підприємствах харчової промисловості.
ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ
ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  • +380(95)-899-76-81
  • [email protected]
  • 8.00-17.00
  • 18006, м.Черкаси, бульв. Шевченка 333, 10 корпус, кім. 307,

© ЧДТУ, 2025