Андронович Галина Михайлівна

1695034081686-fotor-bg-remover-2023091814257

Доцент кафедри харчових технологій

18006, м. Черкаси, бул. Шевченка 333
роб.тел.:   +380 (095) 899 76 81
e-mail:   [email protected]
Рік народження – 1992.


Науково-педагогічна біографія

  У 2014 року закінчила Національний університет харчових технологій, отримала кваліфікацію магістра з технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів.
  З вересня 2016 року прийнята до штату кафедри бродильних виробництв (нині кафедра харчових технологій) на посаду викладача. З вересня 2017 року по 2021 рік займала дану посаду за зовнішнім сумісництвом. З вересня 2021 року була знову зарахована до штату кафедри.
  У 2017 році зарахована до аспірантури Національного університету харчових технологій.
  В 2021 році захистила дисертацію на тему «Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням продуктів переробки білого льону» на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 181 Харчові технології в Спеціалізованій вченій раді Національного університету харчових технологій , керівник – к.т.н., доцент Бондаренко Ю.В.
  З вересня 2022 року переведена на посаду старшого викладача кафедри харчових технологій. З грудна 2022 року по теперішній час – переведена на посаду доцента.

Підвищення кваліфікації:
  2022 рік – University of Bialystok, Certificate, Teaching and research in a contemporary university: challenges, solutions, and perspectives, 16.09.2022, 180 год. (6 ects), № 201


 Основні дисципліни, що викладаються

«Технології харчових продуктів. Технологія жирів», «Технології харчових продуктів. Технологія консервування», «Технологія жирів, жирозамінників та консервування плодів і овочів», «Технологія зберігання і переробки зерна, хліба, макаронних та кондитерських виробів», «Інноваційні технології борошняних, хлібобулочних та кондитерських продуктів».


Сфера наукових інтересів

Дослідження в інноваційних технологіях хлібобулочних та кондитерських виробів, інноваційні технології виробництва напоїв функціонального призначення.


Основні наукові праці

1. Bondarenko Y., Andronovych G., Kaprelyants L., Bilyk O., Naumenko O. Дослідження процесу бродіння тіста з насінням льону. Food Science and Technology, 2024, Vol 17, no 4. (Web of Science)  https://doi.org/10.15673/fst.v17i4.2762 
2. The use of golden flax seeds and oats sourbread in the production of wheat bread / Yu. Bondarenko, L. Mykhonik, O. Bilyk, O. Kochubei-Lytvynenko, G. Andronovich, I. Hetman // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2019, №4/11 (100). Pp.46–55 (Scopus) https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174643.
3. Ю Бондаренко, Г Андронович, О Білик, О Кочубей-Литвиненко. Оптимізація параметрів замочування насіння льону для виробництва пшеничного хліба. BHT: Biota. Human. Technology, № (2023). Ст. 100-109 DOI: https://doi.org/10.58407/bht.3.22.9
4. Бондарчук З.В., Куриленко Ю.М., Андронович Г.М. Використання рослинної сировини як комплекс біологічно активних речовин для напоїв функціонального призначення. Інновації та технології в сфері послуг і харчування. ЧДТУ:Видавничий дім «Гельветика». 2022, №2(6). С. 38-43. https://doi.org/10.32782/2708-4949.2(6).2022.7
5. Bondarenko, Y., Bilyk, O., Kochubei-Lytvynenko, O., Andronovich, G. Studying the influence of golden flax seeds on the process of formation and maturation of wheat dough. Technology Audit and Production Reserves, 5(3(55), 2020, Р. 40–45. https://doi.org/10.15587/2706-5448.2020.215503
6. Г. М. Андронович, Ю. В. Бондаренко, О. А. Білик, В. А. Піддубний. Вплив насіння олійного льону на формування структурно-механічних властивостей пшеничного тіста. Харчова промисловість. К.: НУХТ, 2020, №28. – С. 40-48. https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/bcf2d5dc-bf6c-4d1c-9975-3f23c237b078/content
7. Насіння льону як рецептурний компонент хлібобулочних виробів / Ю. В. Бондаренко, О. А. Білик, О. В. Кочубей-Литвиненко, Г. М. Андронович // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2020. -Т. 26, № 4. – С. 178-189. https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32200
8. Застосування операції гідратації насіння льону у виробництві пшеничного хліба / Ю. В. Бондаренко, Г. М. Андронович, А. М. Грищенко, А. М. Анич // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2020. – Т. 26, № 2. – С. 232-243. https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32127
9. Study of the influence of buckwheat flour and flax seeds on consumption properties of long-stored bakery products / Yu. Bondarenko, L. Mykhonik, O. Bilyk, O. Kochubei-Lytvynenko, G. Andronovich, I. Hetman // EUREKA: Life Sciences. – 2019. – №4. – Pp. 9-18 https://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00973


Основні навчально-методичні праці

1.Методичні рекомендації до практичних робіт з дисципліни «Інноваційні технології галузі» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» з спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання/ Укл. О.Л.Чепурна, І.І.Осипенкова, Н.А. Нагурна, Г.М.Андронович. – Черкаси: ЧДТУ, 2024. – 51 с.
2. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Інноваційні технології борошняних, хлібобулочних та кондитерських продуктів» для здобувачів освітнього ступеня магістр зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [упоряд.: Андронович Г.М. М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2024. 18 с.
3. Методичні рекомендації до лабораторних робіт з дисципліни «Технології харчових продуктів. Технологія консервування» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 Харчові технології усіх форм навчання [Електронний ресурс] / упоряд.: Г.М. Андронович, Ю.М. Куриленко ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Черкаси: ЧДТУ, 2021. 22 с. Режим доступу: http://elib.chdtu.edu.ua/e-books/4210
4. Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Технології харчових продуктів. Технологія зерна» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 Харчові технології усіх форм навчання [Електронний ресурс] / упоряд. Г.М. Андронович ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2022. 11 с. Режим доступу: http://elib.chdtu.edu.ua/e-books/4810
5. Методичні рекомендації до лабораторних робіт з дисципліни «Технології харчових продуктів. Технологія зерна» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 Харчові технології усіх форм навчання [Електронний ресурс] / упоряд. Г.М. Андронович ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2021. 27 с. Режим доступу: http://elib.chdtu.edu.ua/e-books/4799
6. Конспект лекції з дисципліни «Екологія харчових виробництв» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 Харчові технології усіх форм навчання [Електронний ресурс] / упоряд. Г.М. Андронович ; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Черкаси: ЧДТУ, 2020. 108 с. Режим доступу: http://elib.chdtu.edu.ua/e-books/3479
7. Методичні рекомендації до практичних робіт з дисципліни «Технологія харчових продуктів. Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 Харчові технології усіх форм навчання [Електронний ресурс] / упоряд. Г. М. Андронович ]; М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Черкаси : ЧДТУ, 2018. 50 с. Режим доступу: http://elib.chdtu.edu.ua/e-books/2575

 

ORSID
Google Scholar

Основні наукові досягнення та здобутки

  В 2021 році виступала одним із розробників рецептур та технологічних інструкцій на нові хлібобулочні вироби: хліб «Льонок», «Хлібець бутербродний з льоном», «Булочка лляна», розроблені вироби були представлені на Всеукраїнському конкурсі хлібобулочних виробів 2021 року в номінації «Кращі хлібобулочні вироби спеціального призначення 2021 року» та нагородженні: дипломом І ступеня – хліб «Льонок», дипломами ІІ ступеня – «Хлібець бутербродний з льоном» та «Булочка лляна».
  З 2021 – 2022 року була виконавцем науково-дослідної роботи «Розробка високоефективної мобільної ультразвукової системи для інтенсифікації процесу екстракції при виготовленні концентрованих напоїв функціонального призначення для учасників бойових дій». (державний реєстраційний номер: 0121U109660).
  В 2023 році було нагороджено Дипломом ІІІ ступення за перемогу у Відкритому конкурсі на кращий патент у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки за темою патенту “Спосіб виготовлення напою функціонального призначення”.


Перелік нагород та заохочень

 


Інші види діяльності

  Дійсний член ГО Академія технічних наук України з 01.09.2022 року до сьогодення.
  Член Вченої ради ФТБРП