Чепурна Оксана Леонідівна

Оксана Леонідівна 2

Старший викладач кафедри харчових технологій

18006, м. Черкаси, бул. Шевченка 333, каб.307-10 корпус
роб.тел.:   +380 (472) 330-865
e-mail:    [email protected]
Рік народження – 1969.


Науково-педагогічна біографія

   У 1991 році закінчила Смілянський технікум харчової промисловості за спеціальністю «Технологія цукристих речовин».
   У 1998 році закінчила Черкаський інженерно – технологічний інститут за спеціальністю «Хімічна технологія неорганічна речовин».
   Закінчила в 2003 році аспірантуру, тема дисертації «Електрохімічна очистка стічних вод від органічних з’єднань».
   З 2003 по 2005 рік асистент кафедри ХТНР ЧДТУ.
   З 2005 року викладач – асистент кафедри технологій бродильних виробництв.  
   З 2010 року старший викладач кафедри ТБВ.
   Підвищення кваліфікації:

Проходила стажування на ЗАТ «Черкаське пиво», Черкаський завод безалкогольних напоїв «СЕСА».

В 2012 році пройшла стажування в м. Києві державна наукова установа УкрНДІспиртбіопрод. Розробка інтерактивних методів навчання студентів інженерно-технологічних спеціальностей.

В 2012 та 2013 році отримала сертифікат про підвищення кваліфікації «Інноваційні методи та засоби викладання: найновіше у європейській освіті»

В 2015 році отримала свідотство про підвищення кваліфікації за категорією “Викладачі-тьютори (організатори) дистанційного навчання ВНЗ ІІІ-ІV р. а.” ( 12 СПВ № 141487, видане 19 червня 2015 року Державним вищим навчальним закладом “Університет менеджменту освіти” Національної академії педагогічних наук України.

В 2016 році отримала свідотство про підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університетів ( СП35830447/0002-16, видане 05 лютого 2016 року Державним вищим навчальним закладом “Університет менеджменту освіти” Національної академії педагогічних наук України.

В 2021 проходила стажування на Філія ТОВ «Канів-солод» Підвищення і поглиблення професійних компетенцій. Документ, що підтверджує підвищення кваліфікації (стажування) довідка про підвищення кваліфікації від 16 серпня 2021 року № 186 видано Філія ТОВ «Канів-солод»

В 2022 році отримала свідоцтво про підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університетів ( СП35830447/2512-22, видане 04 листопада 2022 року) Національної академії педагогічних наук України. ДЗВО “Університет менеджменту освіти”. Центральний інститут післядипломної освіти.

В 2023 році отримала сертифікат про підвищення кваліфікації від ГО «Прогресивні». «Прогресивне викладання: складові системи якості вищої освіти» ( ПВ 0641, видане 01 травня 2023 року.


Основні дисципліни, що викладаються

Процеси і апарати харчових виробництв. Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв. Технологія спирту та лікеро-горілчаних виробів. Мікробіологія галузі. Проектування підприємств галузі з основами САПР.


Основні навчально-методичні праці

1. Конспект лекцій з дисципліни «Перспективні технологічні процеси в бродильній промисловості» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» зі  спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Укл. І.І. Осипенкова, О.Л.Чепурна. – Черкаси: ЧДТУ, 2023. –  90 с.

2. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту з дисципліни «Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 181 «Харчові технології»  усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [ Упоряд. : Н.А.Нагурна, О.Л. Чепурна] М-во освіти і науки України, Черкас. Держ.технолог.ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 68 с.

3. Конспект лекцій з дисципліни «Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 181«Харчові технології» усіх форм навчання / Укл. Н.А. Нагурна, О.Л.Чепурна. – Черкаси: ЧДТУ, 2022. – 204 с.

4. Методичні рекомендації до практичних робіт з дисципліни «Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [Електронний ресурс]/[ Упоряд. : О.Л. Чепурна, І.І.Осипенкова] М-во освіти і науки України, Черкас. Держ.технолог.ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 73с.

5. Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни «Технології галузі» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр»  зі  спеціальності 181 «Харчові технології»  усіх форм навчання [Електронний ресурс]/[ Упоряд. : О.Л. Чепурна, Н.А.Нагурна] М-во освіти і науки України, Черкас. Держ.технолог.ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 48с.

6. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / уклад. О.Л. Чепурна, І.І.Осипенкова.- Черкаси: ЧДТУ, 2019. –  29 с. 

7. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту з дисципліни «Проектування підприємств галузі з основами САПР» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології»  усіх форм навчання/ уклад. О.Л. Чепурна, Н.А.Нагурна.- Черкаси: ЧДТУ, 2019. –  34с. 

 

Сфера наукових інтересів

1. Дослідження і визначення оптимальних доз антисептика «Полідез» для антисептування мелясного сусла у виробництві спирту. 
2. Дослідження впливу ферментних препаратів «Термаміл 120L» та «Сан -Cупер 240L» на процеси розварювання і оцукрення в виробництві спирту із крохмалевмісної сировини.
3. Дослідження залежності кількості дріжджових клітин від консистенції суспензії засівних дріжджів.

Участь у конференціях

2012 – 2013рр. VII – VIII Міжнародна науково-практична конференція «Вища освіта України у контексті інтеграції до європейського освітнього простору» м. Київ
2013 – Міжнародна науково-практична конференція «Вища школа: інтеграція і співробітництво освітніх систем» м.Черкаси, ЧНУ.

Перелік нагород та заохочень

2010,2011,2012,2015 р.р. – Почесні грамоти ЧДТУ.
2011,2012,2014,2015,2016 р.р. – Грамоти Всеукраїнських студентських олімпіад.
2015р. – Подяка ЧДТУ.
2016р. – Почесна грамота Черкаської обласної ради.