Старший викладач кафедри харчових технологій
18006, м. Черкаси, бул. Шевченка 333, каб.307-10 корпус
роб.тел.: +380 (472) 330-865
e-mail: [email protected]
Рік народження – 1969.
Науково-педагогічна біографія
Проходила стажування на ЗАТ «Черкаське пиво», Черкаський завод безалкогольних напоїв «СЕСА».
В 2012 році пройшла стажування в м. Києві державна наукова установа УкрНДІспиртбіопрод. Розробка інтерактивних методів навчання студентів інженерно-технологічних спеціальностей.
В 2012 та 2013 році отримала сертифікат про підвищення кваліфікації «Інноваційні методи та засоби викладання: найновіше у європейській освіті»
В 2015 році отримала свідотство про підвищення кваліфікації за категорією “Викладачі-тьютори (організатори) дистанційного навчання ВНЗ ІІІ-ІV р. а.” ( 12 СПВ № 141487, видане 19 червня 2015 року Державним вищим навчальним закладом “Університет менеджменту освіти” Національної академії педагогічних наук України.
В 2016 році отримала свідотство про підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університетів ( СП35830447/0002-16, видане 05 лютого 2016 року Державним вищим навчальним закладом “Університет менеджменту освіти” Національної академії педагогічних наук України.
В 2021 проходила стажування на Філія ТОВ «Канів-солод» Підвищення і поглиблення професійних компетенцій. Документ, що підтверджує підвищення кваліфікації (стажування) довідка про підвищення кваліфікації від 16 серпня 2021 року № 186 видано Філія ТОВ «Канів-солод»
В 2022 році отримала свідоцтво про підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університетів ( СП35830447/2512-22, видане 04 листопада 2022 року) Національної академії педагогічних наук України. ДЗВО “Університет менеджменту освіти”. Центральний інститут післядипломної освіти.
В 2023 році отримала сертифікат про підвищення кваліфікації від ГО «Прогресивні». «Прогресивне викладання: складові системи якості вищої освіти» ( ПВ 0641, видане 01 травня 2023 року.
Основні дисципліни, що викладаються
Процеси і апарати харчових виробництв. Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв. Технологія спирту та лікеро-горілчаних виробів. Мікробіологія галузі. Проектування підприємств галузі з основами САПР.
Основні навчально-методичні праці
1. Конспект лекцій з дисципліни «Перспективні технологічні процеси в бродильній промисловості» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Укл. І.І. Осипенкова, О.Л.Чепурна. – Черкаси: ЧДТУ, 2023. – 90 с.
2. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту з дисципліни «Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [Електронний ресурс] / [ Упоряд. : Н.А.Нагурна, О.Л. Чепурна] М-во освіти і науки України, Черкас. Держ.технолог.ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2022. – 68 с.
3. Конспект лекцій з дисципліни «Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 181«Харчові технології» усіх форм навчання / Укл. Н.А. Нагурна, О.Л.Чепурна. – Черкаси: ЧДТУ, 2022. – 204 с.
4. Методичні рекомендації до практичних робіт з дисципліни «Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [Електронний ресурс]/[ Упоряд. : О.Л. Чепурна, І.І.Осипенкова] М-во освіти і науки України, Черкас. Держ.технолог.ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2020. – 73с.
5. Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни «Технології галузі» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [Електронний ресурс]/[ Упоряд. : О.Л. Чепурна, Н.А.Нагурна] М-во освіти і науки України, Черкас. Держ.технолог.ун-т. – Черкаси : ЧДТУ, 2019. – 48с.
6. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / уклад. О.Л. Чепурна, І.І.Осипенкова.- Черкаси: ЧДТУ, 2019. – 29 с.
7. Методичні рекомендації до виконання курсового проекту з дисципліни «Проектування підприємств галузі з основами САПР» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання/ уклад. О.Л. Чепурна, Н.А.Нагурна.- Черкаси: ЧДТУ, 2019. – 34с.
Сфера наукових інтересів
Участь у конференціях
Перелік нагород та заохочень