Куриленко Юлія Миколаївна

Викладач кафедри
харчових технологій


18006, м. Черкаси, бул. Шевченка 333, корпус 10
роб.тел.:   +380 (472) 330-865
e-mail:    [email protected]
корпоративний e-mail:   [email protected]

Рік народження – 1983.

 


Науково-педагогічна біографія

В 2006 році закінчила з відзнакою Черкаський національний університет ім. Богдана хмельницького та отримала кваліфікацію хіміка, викладача хімії. В 2009-2012 році навчалася в аспірантурі за спеціальністю «Екологічна безпека». В 2017 р. закінчила Черкаський державний технологічний університет та здобула професійну кваліфікацію “спеціаліст”зі спеціальності “Харчові технології”. З 2007 р. працює в Черкаському державному технологічному університеті. Приймала участь у держбюджетнихтематиках:
-2009-2010 н.р. «Утилізація та переробка відходів біохімічних виробництв та розробкабіологічно-активних хітинвмісних комплексів для застосування в сільському господарстві» (№ держреєстрації 0109U002744)
-2011-2012 н.р. «Розробка та дослідження фізико-хімічних властивостей мембран, плівок та волокон на основі природних амінополісахаридів» (№ держреєстрації 0111U002937)
-2012-2013 н.р. «Фізико-хімічні основи формування наноструктерних полімерних композитів під дією фізичних полів» (№ держреєстрації 0112U001705)
-2015-2016 н.р. «Формування нанокомпозитів із потрійних поліелектроліт-металічних комплексів на основі аніонного, катіонного поліелектролітів та солей металів» (№ держреєстрації 0115U000717)


Основні дисципліни, що викладаються

“Хімічні основи харчових технологій”, “Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв”, “Технологія спирту та лікеро-горілчаних виробів”,”Технологія вина”, “Основи сенсорного аналізу”, “Товарознавствол та пакування харчових продуктів”, “Інтелектуальна власність”.


Сфера наукових інтересів

Ферментовані напої

Основні наукові праці

1. V. L. Demchenko,  v. I. Unrod,  v. I. Shtompel’,  j. N. Kurilenko,  a. Sionkowskey,  b. Kaczmarek. Propertiesoftriplepolyelectrolyte-metalsystems// Вісник ЧДТУ. – 2015. – № 1. – с. 141–145.

2. Унрод В.І., Демченко В.Л., Штомпель В.І., Куриленко Ю.М., Бененко С.П., Баліцький О.М. Формування   хітозанових плівок модифікованих альгінатом натрію// Наука и образование : сб. тр. VІІмеждунар. науч. конференции, 27 февраля – 6 марта 2015 г., г. Дубай (Объединенные Арабские Эмираты). – Хмельницкий : ХНУ, 2015. – 130 с.

3. Унрод В.І.,НесeнІ.М., Куриленко Ю.М., Демченко В.Л., Штомпель В.І. Нанокомпозити із потрійних поліелектроліт-металічних комплексів// Сучасні проблеми науки і технологій в умовах забезпечення сталого розвитку економіки: «MPST-І-2015» / під. заг. ред. д.т.н. Унрода В.І. : тези доп. Першої наук.-практ. Міжнар. конф., Миргород, 20-24 квітня 2015 р. – Черкаси: издатель Чабаненко Ю.А., 2015. – 262 с.

4. Т.В.Солодовнік, Ю.М.Куриленко «Плівки на основі хітозану: одержання, властивості, модифікація та використання»//Вопросы химии и химической технологи.- Дніпропетровськ – №4.-2012.-с. 65-82.

5. Інтелектуальна власність на підприємствах харчової промисловості/ З.В.Бондарчук, Ю.М.Куриленко.Монографія.Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання. – Черкаси: ЧДТУ. – 2018.

6.Біохімічні процеси спиртового бродіння виноградного сусла/ З.В.Бондарчук, Ю.М.Куриленко.Монографія.Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання. – Черкаси: ЧДТУ. – 2018.

Авторські свідоцтва або патенти

1.         Пат. № 79581 МПК. С08В 37/08. Спосіб отримання хітозану з міцеліальної біомаси гриба aspergillusniger/ Солодовник О. В., Куриленко Ю.М., Столяренко Г.С., Єгорова О.В., Солодовнік Т.В., заявл.05.11.2012, опубл. 25.04.2013 бюл.№8.

2.         Пат. № 89696 МПК. С08в 37/08. Спосіб отримання плівок на основі хітозану / Єгорова О.В., Куриленко Ю.М., Солодовнік Т.В, Столяренко Г.С., заявл. 09.12.2013 опуб.25.04.2014 бюл.№8.

3.         Пат.№110310 МПК. С12С5/02, С12С12/00. Спосіб виготовлення ферментованого напою/ Омельчук С.В., Прибильський В.Л., Мельник І.В., Куриленко Ю.М. заявл.22.02.2016, опубл. 10.10.2016 бюл.№19.

4.         Пат.№110429 МПК. С08l 83/00, В01D71/46. Спосіб підвищення питомої об’ємної електичної провідності епоксидних композитів/ ДемченкоВ.Л., Унрод В.І., Гончаренко Л.А., Куриленко Ю.М. заявл.01.04.2016, опубл. 10.10.2016 бюл.№19.

5.         Пат.№116066 МПК. С 08В37/08. Спосіб отримання біосумісної плівки на основі хітозану та натрію альгінату / Єгорова О.В., Куриленко Ю.М., Солодовнік.ТЗаявл.05.12.2016, опубл. 10.05.2017 бюл.№9.

6.         Пат.№116237 МПК. В 82В3 3/00, С08І5/00. Спосіб отримання багатокомпонентного нанокомпозиційного матеріалу / ДемченкоВ.Л., Стадник О.Д., Куриленко Ю.М., Унрод В.І.  заявл.05.12.2016, опубл. 10.05.2017 бюл.№9.

Навчально-методичніпосібники

1.Методичні рекомендації до самостійних робіт з дисципліни «Інтелектуальна власність»  для здобувачів освітнього ступеня магістр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] / [упоряд.:  Куриленко Ю.М.]; м-во освіти і науки України, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2018. – 26 с.

2.         Методичні рекомендації до самостійних робіт з дисципліни «Інтелектуальна власність»  для здобувачів освітнього ступеня магістр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] / [упоряд.:  Куриленко Ю.М.]; м-во освіти і науки України, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2018. – 10 с.

3.         Методичні рекомендації до самостійних робіт з дисципліни «Біотехнологічні процеси у технології продуктів бродіння і виноробства»  для здобувачів освітнього ступеня магістр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] / [упоряд.:  Полумбрик О.М., Нагурна Н.А., Бондарчук З.В., Чепурна О.Л., Куриленко Ю.М.]; м-во освіти і науки України, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2018. – 13 с.

4.         Методичні рекомендації до практичних робіт з дисципліни «Біотехнологічні процеси у технології продуктів бродіння і виноробства»  для здобувачів освітнього ступеня магістр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний  ресурс] / [Полумбрик О.М., Нагурна Н.А., Бондарчук З.В., Чепурна О.Л., Куриленко Ю.М.]; м-во освіти і науки України, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2018. – 33 с.

5.         Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Технологія солоду, пива та безалкогольних напоїв»  для здобувачів освітнього ступеня бакалавр зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] / [упоряд.:  Куриленко Ю.М., Омельчук С.В.];М-во освіти і науки України, Черкас.Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2018. – 57 с.

6.         Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Технологія харчових продуктів. Технологія водопідготовки»   для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] , [упоряд.: Куриленко Ю.М, Турчун О.В.]; м-во освіти і науки України, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2018. – 34 с.

7.         Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Хімічні основи харчових виробництв. Аналітична хімія»  для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] / [упоряд.:  Куриленко Ю.М.]; м-во освіти і науки України, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: чдту, 2018. – 45 с.

8.         Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Хімічні основи харчових виробництв. Загальна та неорганічна  хімія»  для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] , [упоряд.: Осипенкова І.І.,  Куриленко Ю.М.]; м-во освіти і науки України, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ, 2018. – 29 с.

9.         Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Хімічні основи харчових виробництв. Фізична та колоїдна хімія»  для здобувачів освітнього ступеня бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання [електронний ресурс] / [упоряд.:  Куриленко Ю.М.]; м-во освіти і науки україни, Черкас. Держ. Технол. Ун-т. – Черкаси: ЧДТУ