Сухенко Владислав Юрійович

Доктор технічних наук, професор

18006, м. Черкаси, бул. Шевченка 333, каб.307-10 корпус
роб.тел.:   +380 (095)-899-76-81
e-mail:    [email protected]

Рік народження – 1974.


Науково-педагогічна біографія

            Закінчив у 1993 році з відзнакою Київський індустріальний технікум де присвоєна кваліфікація техніка-механіка за спеціальністю «Експлуатація та ремонт обладнання підприємств будівельних матеріалів».

У 1999 році здобув кваліфікацію магістра з обладнання переробних і харчових виробництв в Українському державному університеті харчових технологій.

З 2000 по 2006 р. працював за сумісництвом Начальником управління міжнародних зв’язків Національного університу харчових технологій.

З 2001 по 2008 р. працював в Національному університеті харчових технологій на посадах: асистента, доцента кафедри машин і апаратів харчових виробництв .

З 2008 по 2021 р. працював в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (раніше Національний аграрний
університет) на посадах: доцента кафедри технології м’ясних, рибних і морепродуктів та кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК; професора, завідувача кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.

У 2008 році отримав науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Захистив дисертаційну роботу за темою: «Підвищення довговічності обладнання харчових виробництв на основі протикорозійних інгібованих систем». Рішення президії ВАК України від 07 липня 2006 року, протокол №29-08/7, номер диплома ДК № 035207.

У 2015 р. захистив дисертаційну роботу: «Науково-технічні основи м’ясо подрібнювальних процесів переробних підприємств АПК». Науковий ступінь доктора технічних наук отримав за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв.

            З вересня 2021 року – професор кафедри харчових технологій ФХТСО у Черкаському Державному Технологічному університеті.

Автор більше 250 наукових праць, з них 101 патент України, 4 монографії, 1 підручник, 14 праць у SCOPUS.

Дійсний член Академії технічних наук України. Член Міжнародної асоціації сталого розвитку м. Варна (Болгарія). Експерт з оцінки заявок на участь у конкурсі НТР за держзамовленням.

Член редакційної колегії наукових журналів:

– «Продовольчі ресурси» (Україна);

– «Стандартизація, сертифікація, якість» (Україна).

– «Тваринництво та технології харчових продуктів» (Україна).

– International Journal of Food Technology and Nutrition (North Macedonia);

– Journal of Natural Sciences and Mathematics of UT (North Macedonia);

– «Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences» SCOPUS.


Основні дисципліни, що викладаються

Інтелектуальна власність,  Безвідходні технології, Експертиза харчової продукції, Безпечність продовольчої сировини та харчових продуктів, Теплохолодотехніка, Фізико-хімічні методи дослідження харчових продуктів.

Сфера наукових інтересів

  1.  

Основні наукові праці

1.  Semko, T. ., Palamarchuk, V., & Sukhenko, V. (2019). Use of ultra-high-temperature processing of raw milk to improve cheese quality. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 13(1), 840–845. https://doi.org/10.5219/1186

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85083388707&origin=resultslist

 

2. Shanina, O., Galyasnyj, I. ., Gavrysh, T. ., Dugina, K. ., Sukhenko, Y. ., Sukhenko, V., Miedviedieva, N., Mushtruk, M., Rozbytska, T. ., & Slobodyanyuk, N. . (2019). Development of gluten-free non-yeasted dough structure as factor of bread quality formation. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 13(1), 971–983. https://doi.org/10.5219/1201

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85081741611&origin=resultslist

 

3. Samoichuk, K., Zhuravel, D., Viunyk, O., Milko, D., Bondar, A., Sukhenko, Y., Sukhenko, V., Adamchuk, L., & Sergey, D. (2020). Research on milk homogenization in the stream homogenizer with separate cream feeding. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 14, 142–148. https://doi.org/10.5219/1289

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85083788577&origin=resultslist

 

3. Shanina, O. ., Minchenko, S. ., Gavrysh, T. ., Sukhenko, Y. ., Sukhenko, V., Vasyliv, V. ., Miedviedieva, N. ., Mushtruk, M. ., Stechyshyn, M. ., & Rozbytska, T. . (2020). Substantiation of basic stages of gluten-free steamed bread production and its influence on quality of finished product. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 14, 189–201. https://doi.org/10.5219/1200

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85084303233&origin=resultslist

 

4. Palamarchuk, I. ., Mushtruk, M., Sukhenko, V. ., Dudchenko, V. ., Korets, L., Litvinenko, A., Deviatko, O., Ulianko, S. ., & Slobodyanyuk, N. (2020). Modelling of the process of vybromechanical activation of plant raw material hydrolysis for pectin extraction. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 14, 239–246. https://doi.org/10.5219/1305

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85086128456&origin=resultslist

 

5. Adamchuk, L., Sukhenko, V., Akulonok, O., Bilotserkivets, T., Vyshniak, V., Lisohurska, D., Lisohurska, O., Slobodyanyuk, N., Shanina, O., & Galyasnyj, I. (2020). Methods for determining the botanical origin of honey. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 14, 483–493. https://doi.org/10.5219/1386

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85089538637&origin=resultslist

 

6. Samoichuk, K., Zhuravel, D., Palyanichka, N., Oleksiienko, V., Petrychenko, S., Slobodyanyuk, N., Shanina, O., Galyasnyj, I., Adamchuk, L., & Sukhenko, V. (2020). Improving the quality of milk dispersion in a counter-jet homogenizer. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 14, 633–640. https://doi.org/10.5219/1407

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85090284470&origin=resultslist