Студенти кафедри харчових технологій ЧДТУ ознайомились із технологіями виробництва інноваційних продуктів в столичній компанії ТД «Технологія Трейд» &  «KR Ingredients»

В лютому студенти кафедри харчових технологій відвідали компанію ТД «Технологія Трейд» & «KR Ingredients», яка знаходиться у м. Києві і є стейкхолдером університету.

Дана  компанія є лідером на ринку України із виробництва смако-ароматичних, функціональних сумішей та інгредієнтів для м’ясопереробної промисловості, а також соусів, маринадів тощо. Без такої продукції в сучасних умовах не обходиться жоден м’ясокомбінат або ковбасний цех. 

Студенти почули про основні технологічні процеси виготовлення рослинної продукції під торгівельною маркою «Wanted Vegan» та про їх специфіку. Компанією розроблено і виготовляється багато видів веганської продукції, серед яких і веганські курячі нагетси, і  нагетси із креветки,  і веганськй лосось і навіть генеральське сало з проріззю. Така продукція дуже популярна в світі, а в Україні попит на неї стрімко зростає.

Також головний технолог Олена Тунік та керівник відділу розробок Дар’я Музика ознайомили студентів із технологією виробництва унікальних маринадів, які виготовляються під торгівельною маркою «Easy Grill». Спосіб їх виготовлення, пакування та застосування охороняється патентом. Їхніми перевагами є вкрай короткий термін маринування до готовності (1 година) та зручність у використанні. Споживачу достатньо лише помістити шматок м’яса в пакет (це може зробити і продавець у супермаркеті), защіпнути пакет на спеціальний замок і поки покупець дістанеться помешкання або місця приготування шашлика на природі м’ясо вже промаринується на всю товщину і буде готове до термічної обробки.

Багато видів продукції компанії ТД «Технологія Трейд» &  «KR Ingredients» студенти дегустували під час екскурсії. А загалом студенти були в захваті від того, як в даних компаніях організоване сучасне виробництво інноваційних харчових продуктів, від високих стандартів, що застосовані на підприємстві та від професійного рівня працівників.

Під час екскурсії також було визначено тематику перших лабораторних робіт, які будуть проведені в ЧДТУ на кафедрі харчових технологій під керівництвом професора Олександра Батраченка в межах співпраці із  компанією ТД «Технологія Трейд» &  «KR Ingredients».

 Студенти відзначили, що вони отримали ще один стимул для подальшого якісного навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології» на однойменній кафедрі в Черкаському державному технологічному університеті.