15 жовтня 2024 року для здобувачів вищої освіти «бакалавр» ОП «Харчові технології та інженерія» завідувач кафедри харчових технологій Ірина Іванівна ОСИПЕНКОВА провела семінар на тему «Академічна доброчесність при підготовці бакалаврів ОП «Харчові технології та інженерія». На семінарі було розглянуто поняття «Академічна доброчесність», оскільки це комплексне поняття, яке базується на поєднанні етичних правил і принципів, які декларує заклад вищої освіти. Обговорили фундаментальні цінності академічної доброчесності, види академічних порушень та необхідність академічної доброчесності для засвоєння знань, для прозорості оцінювання, для підвищення якості освіти. Ірина Іванівна розглянула практичне використання плагіату в студентському навчанні, основні чинники поширення плагіату в студентському середовищі. На завершення розібрали принципи дотримання академічної доброчесності науковими, науково-педагогічними, педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти.