22 жовтня 2024 року викладачі кафедри харчових технологій заслухали онлайн-лекцію «Використання мікрокваліфікацій для професійного розвитку науково-педагогічних працівників», яку зініціював та провів Центр освітніх технологій ЧДТУ.
MOOC (масові відкриті онлайн-курси) – сучасна дієва можливість отримати нові знання та навички у зручному гнучкому форматі. Вони активно використовуються як у системі формальної освіти, так і в навчанні упродовж життя.
Лекторка, докторка педагогічних наук, професорка Наталія МАХИНЯ, розповіла про потенційні можливості короткострокового навчання для студентів і для науково-педагогічних працівників та про досвід ЧДТУ в організації короткострокових курсів для підвищення кваліфікації викладачів.
Слухачі обговорили переваги й виклики організації й упровадження мікрокваліфікацій в системі формальної освіти і погодилися, що затвердження Положення про мікрокваліфікації сприятиме активному їх розвитку в межах університету.