У організованій Пенсільванським державним університетом (США) панельній дискусії вдруге прийняли участь науковці кафедри харчових технологій ЧДТУ

У червні місяці, вже вдруге, на запрошення старшого консультанта з питань безпеки харчових продуктів кафедри харчових наук Університет штату Пенсильванія Мартіна Бакнавейджа відбувається вебінари на підтримку України.

Ця панельна дискусія, яка відбулась 23 червня 2022 року була присвячена та зосереджена на проблемах і передовій практиці постачання та безпеки харчових продуктів під час вторгнення в Україну під назвою «Україна в облозі: вирішення проблем безпечності харчових продуктів та постачання». Це безпрецедентна подія, і всі ми змогли багато чому навчитися під час проведення цього заходу.

Одна з тем, яка була висвітлена на панельній дискусії це «Сільське господарство України до війни: виклики» також дискурс торкнувся зміни клімату. Очікується, що річні цикли температури будуть змінені протягом століття через більш високі прогнозовані місячні підвищення температури в літні місяці в теплих регіонах і взимку в більш холодних регіонах, що однозначно не може позитивно впливати на харчову безпеку у світі. Також торкнулись тенденції виробництва харчових продуктів непродовольчими підприємствами, наприклад БТУ-Центр і МХП.

 

Була висвітлена і інша проблематика, яка стосувалась харчової безпеки не лише в Україні, а й у світі в цілому.

На завершення американські колеги запевнили учасників дискусії у всебічній підтримці українського народу і зокрема науковців України та побажала перемоги у цій війні над російською агресією.