Участь професора  Владислава СУХЕНКА у XIV Міжнародній науково-практичній конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»

23 березня 2023 року відкрилась XIV Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»

Багато цікавих доповідей прозвучало, це і доповідь професорки, завідувачки кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ Лариси Чепурди з визначенням особливостей розвитку туризму в Україні в умовах кризи.

Вельми цікавими були доповіді професора кафедри туризму та рекреації Державного торговельно-економічного університету з окресленням наукових підходів до видового складу та провідних моделей розвитку екологічного туризму, ст. наукової співробітниці Шевченківського національного заповідника Лариси Миколенко про перспективи розвитку релігійного туризму та к.б.н., провідного наукового співробітника цього ж музею Миколи Чорного щодо використання, як туристичного об’єкту Межиріцької стоянки мисливців на мамонтів.

Ми ж хочемо звернути Вашу увагу саме на науково-практичну роботу, яка дала сплеск у розвитку і різнобічного використання прополісу не лише у лікувальних цілях, але й використання у харчуванні для подовження термінів зберігання ковбасних виробів, виготовлення екологічно чистих і головне дружніх до людини мийних засобів, аналогів яких немає в світі. І що цікаво, що натхнення до ідею були наші пращурі, які всі компоненти використовували у господарстві споконвіків.

Ідейним натхненником цих розробок був генеральний директор ТОВ «Пчелопродукт», віце-президент «Спілки пасічників України» Денис Солдатов, саме він і презентував наукову розробку, яка отримала своє застосування у житті – це безпечний засіб для миття та дезінфекції з прополісом PROPOLIS PLUS. Продовжив доповідь торкаючись аспектів екології, впливу на навколишнє середовище і важливість здорового харчування населення, враховуючи, що здоров’я людства залежить на 60 % від того, що ми споживаємо з їжею і водою професор кафедри харчових технологій Владислав Сухенко.

Хочеться звісно згадати і творчий колектив в якому поряд працюють професор, п.н.с. Інституту технічної теплофізики НАН України Леся Авдєєва, завідувач кафедри харчових технологій ЧДТУ Ірина Осипенкова, аспірант кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів НУБіП України Євгеній Сухенко.