На кафедрі харчових технологій ЧДТУ була проведена  відкрита лекція

   7 вересня 2023 року на кафедрі харчових технологій Черкаського державного технологічного університету була проведена  відкрита лекція на тему «Технології застосування тваринних білків в м’ясній промисловості» з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних продуктів» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».

   Лекцію провів професор кафедри харчових технологій, доктор технічних наук Батраченко Олександр Вікторович.

   На лекції були розглянуті такі аспекти сучасної технології м’ясних продуктів, як:

  • отримання білків тваринного походження із м’ясної сировини;
  • отримання білків тваринного походження із молочної сировини;
  • застосування білків тваринного походження;
  • виготовлення м’ясних продуктів для дитячого, дієтичного та лікувального харчування.

   Даний лекційний матеріал викликав жваву дискусію, в якій крім лектора взяли участь завідувачка кафедри харчових технологій кандидат технічних наук, доцент Осипенкова Ірина Іванівна та присутні здобувачі вищої освіти.

   Студенти залишили лекцію задоволеними отриманими відповідями на свої численні запитання і відмітили високу актуальність нової освітньої програми «Харчові технології» підготовки магістрів!