Підвищуємо компетентність науково-педагогічного персоналу кафедри харчових технологій Черкаського державного технологічного університету

  Професор кафедри Харчових технологій нашого університету доктор технічних наук Владислав Сухенко  після проходження навчання у липні 2021 року на базі найбільшого у світі сертифікаційного органу Bureau Veritas отримав 8 червня 2022 року Свідоцтво про досягнення, що Владислав Сухенко відвідав та успішно завершив навчання з курсу та здав іспит для PR328.

  Цей курс надає для провідних аудиторів знання та навички, необхідні для проведення першою, другою або третьою стороною аудитів систем менеджменту якості на відповідність вимогам стандарту QMS Quality Management System ISO 9001:2015, де зазначається, що сам курс № 17929 сертифікований CQI та IRCA*.

  Цей курс задовольняє навчання і вимоги до схеми сертифікації аудиторів CQI* та IRCA** QMS (Система управління якістю).

  Відповідно до термінологічного словника – міжнародного стандарту ISO 9000: 2005, термін «аудитор» визначався як особа з виявленими особистими якостями і доведеною компетентністю, необхідними для проведення аудитів. З нього випливають ключові вимоги до аудиторів: особисті якості і компетентність (доведені знання і навички).

  Колектив кафедри вітає Владислава Юрійовича з отриманням нових і таких важливих в наш час компетенцій та навичок і сподівається, що використання отриманих знань підвищить якість і без того високі показники навчального процесу в нашому університеті та безпосередньо на кафедрі харчових технологій.

 

Примітки:

* Чартерний інститут якості (Лондон), раніше відомий як Інститут забезпечення якості, є статутом для професіоналів з якості, що покращує ефективність діяльності організацій, розвиваючи їхню здатність до управління якістю.

** IRCA – Міжнародний реєстр сертифікованих аудиторів був сформований у Лондоні в 1984 році в рамках ініціативи підприємств британського уряду, покликаної зробити промисловість та бізнес більш конкурентоспроможними шляхом впровадження принципів та практики якості.